Projecten

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest voor zowel startups als grote bedrijven. Hieronder heb ik een aantal projecten uitgelicht.

Instruqt: interactief leerplatform

Instruqt Instruqt is een interactief leerplatform voor IT professionals. Ik ben een van de grondleggers geweest van het platform, en heb meegebouwd aan de eerste versie. Snel daarna werd ik verantwoordelijk voor (pre-)sales, en heb ik de eerste klanten binnengehaald.

Daarnaast heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met marketing. Een van onze marketing acties was de ontwikkeling van een arcade machine, die een retro versie van het platform draaide. Dit werd zo’n succes dat dit een los product is geworden.

FashionTrade: cloud-based B2B trading platform voor mode

Voor FashionTrade heb ik de basis gelegd voor het bouwen van cloud-native applicaties. Het platform was gebaseerd op Kubernetes en draaide volledig op Google Cloud. Het platform zorgde ervoor dat ontwikkelaars niet na hoefden te denken over de infrastructuur zodat ze zich volledig konden focussen op de applicaties. Wat bij Wehkamp een jaar kostte om te bouwen, is bij FashionTrade in enkele maanden gerealiseerd.

Wehkamp: cloud platform ontwikkeling

Binnen Wehkamp ben ik verantwoordelijk geweest voor het opzetten van een Cloud platform op AWS. Een van de uitgangspunten was dat teams zelf verantwoordelijk waren voor hun applicaties in productie. Daarom hebben we een platform ontwikkeld, waarin applicaties zelf aangaven wat ze nodig hebben qua resources, externe afhankelijkheden en configuratie. De applicaties draaiden volledig in Docker containers, die beheerd werden door Mesos en Marathon. Communicatie verliep via Consul. Naast de technische uitdaging heb ik meegeholpen met de ontwikkeling van het team qua skills en mindset.

Stater: continuous delivery transformatie

Voor Stater ben ik werkzaam geweest als Continuous Delivery/DevOps consultant. Naast het automatiseren van de uitrol van nieuwe omgevingen, waarmee we de doorlooptijd van 6 weken naar 2 uur hebben teruggebracht, heb ik de teams geholpen met een mindset verandering. In plaats van handmatig wijzigingen doorvoeren, wordt nu alles geautomatiseerd en getest.

Meer informatie over dit project is hier te lezen.

Rabobank: DevOps realiseren binnen teams

Binnen de Rabobank heb ik Development en Operations teams geholpen om beter samen te werken. Ik heb een self-service oplossing ontwikkeld die Operations in staat stelde veiliger en sneller wijzigingen op loadbalancers door te voeren. Daarnaast heb ik meegeholpen een organisatie-brede, gecentraliseerde log-oplossing te introduceren.

30loops: PaaS platform startup

30loops website 30loops was een startup die het voor ontwikkelaars makkelijker wilde maken om applicaties te deployen en te schalen. Denk aan een Heroku achtig platform (PaaS) gefocust op Python applicaties.

Ik was verantwoordelijk voor de architectuur, maar daarnaast ook voor het binnenhalen van een investering en het aansluiten van de eerste klanten. Helaas heeft de markt ons ingehaald en hebben we er een punt achter gezet.